Välkomna till Trollmarker Spa Om Trollmarker
Trollmarker Spa och Äventyr
naturnära upplevelser för kropp och själ


Vår anläggning är uppbyggd på en lantgård omgiven av öppet kulturlandskap och stora skogar med fantastiska, promenad-, cykel- och ridvägar. Den är belägen i det fagra Ydre i södra Östergötland, ca 10 mil söder om Linköping. 2,5 km från gården finns möjlighet till kanotpaddling eller till en stillsam roddtur på sjön. På gården finns hästar, höns, hundar och katter och kelgrisen Nisse.

Boendet hos oss är förlagt till 2 faluröda hus med 3 separata boenden. I ett tredje hus finns bubbelpool, bastu och relax. Ni sover i 2-bäddsrum och delar gemensam dusch och toalett tillsammans med 4-8 gäster. Per 3-4 sovrum finns också ett gemensamt allrum med TV.
Vi har 15 bäddar på gården samt 14 bäddar på Gnottnehult. På helgerna tar vi emot ca 10-14 gäster beroende på antalet behandlingar som har beställts. Vi har 2 behandlingsrum med dusch i direkt anslutning till dessa och ett extra massagerum som används vid behov.
Anläggningen håller god turiststandard och är under ständig utveckling.

Vi bjuder Er hälsosam mat lagad av bra råvaror, till exempel thai-wook, kycklingfilé, fläskfilé, laxfilé, olika sallader, vilt, bakad potatis, pajer och gott nybakat bröd. Vegetarisk mat serveras vid förbeställning.
Vi har arbetat med besökande gäster sen 1995 då vi startade med turridning. Spa-konceptet startade vi med 1999.


Vila   God mat   Skön avkoppling

Våra mål är...

...att sälja en spa-upplevelse för alla sinnen.
...att inspirera våra gäster till att använda vår natur för rekreation och avkoppling, genom guidade turer till häst, till    fots eller med häst och vagn.
...att vara en liten anläggning med personlig service och familjär stämning. Extra lyxigt är att Ni har egna tider i vår    relax med bubbelpool och bastu.

Vi som tar hand om Er är...

Ann-Charlotte, - massör, spa-terapeut, diplomerad avspänningspedagog. Håller i Qigong och hästaktivitbeter, ser också till att Ni får mat under Er vistelse hos oss. Driver anläggningen tillsammans med Reinhold.

Reinhold, - massör, naturguide, jakt-, fiske- och svampkunnig. Assisterar i köket och vid hästaktiviteter. Bor tillsammans med Ann-Charlotte på gården.

Josefin, - Legitimerad dietist, spa-terapeut, kock. Håller i hästaktiviteter och är hästterapeut.

Sara, - massör, spa-terapeut, jobbar också med hästaktiviteter och mat.

Försäkringar:

Företaget har ansvar och rättskyddsförsäkring samt kundolycksfalls-försäkring för ridarrangemang.

Men för Er egen skull bör Ni ha en olycksfallsförsäkring om Ni deltager i ridning eller äventyrsaktiviteter.
Det är viktigt att följa guidens instruktioner för Er egen och andra gästers säkerhet.


Blåsippor   Kattfot   Gullviva

Miljöplan:

Vår stävan är...


...att vårda och bevara vår natur- och kulturmiljö och att genom guidning väcka våra gästers intresse för natur och    miljö. Våra hästar vårdar och håller våra kulturmarker öppna.
...att få Er att uppskatta och bevara vår natur som en resurs för välbefinnande och rekreation, såväl för oss som för    kommande generationer.
...att överlämna en bra värld till våra barn.

Vi arbetar för att minimera belastningen på miljön, genom att ha ett begränsat antal gäster. Vi guidar våra turer för att minska slitaget och undvika alltför känsliga områden.
Vi källsorterar våra sopor och använder oss av miljövänliga hygienartiklar och tvättmedel.
Vi följer lagar och krav, och konsulterar berörda myndigheter när så erfordras.

Tillstånd:

Vi har ställt resegaranti till kammarkollegiet.
Vi har erforderliga tillstånd för hästhållning och livsmedelslokal.

Välkomna!